Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρούζος

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρούζος

 

Το δρόμο για τις φυλακές Χαλκίδας παίρνει ο Ιωάννης Καρούζος, μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Το ένταλμα σύλληψης που αφορά καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση 8 ετών εκτελέστηκε τo μεσημέρι της Παρασκευής από τον αντιεισαγγελέα εφετών Πειραιά. Ο κατασκευαστής είχε καταδικαστεί στις 14-10-11 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων –ερήμην- για «ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατά συρροή», σε βάρος του όμως εκκρεμούν άλλες έξι καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 19 ετών. 

Ο κατασκευαστής που έγινε γνωστός στο χώρο του real estate την τριετία 2005- 2008 ως «ο άνθρωπος που αγόραζε τα πάντα» έχει καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα, ωστόσο η έρευνα των εισαγγελικών και φοροελεγκτικών αρχών για το Καρούζος gate έχει μόλις ξεκινήσει. Στη λίστα των offshore εταιριών του Γιάννη Καρούζου και της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα, που αποκάλυψε η Real news, οι αρχές αναζητούν την άκρη του νήματος για την εξωπραγματική ρευστότητα του ομίλου Καρούζος ο οποίος είχε αγοράσει περισσότερα από 200 ακίνητα σε πανάκριβες περιοχές. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι καταγγελίες των πρώην συνεργατών του Καρούζου, Γιώργου Ζωγραφάκη και Ιωσήφ Λιβανού για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος , ενώ σε φορολογικό επίπεδο ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το χρονικό της σύλληψης 

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη της Real news για το σκάνδαλο Καρούζου, που είχε προκαλέσει σάλο, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, στο οποίο έμενε το τελευταίο διάστημα. Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Oasis στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και συνέλαβαν τον άλλοτε κραταιό κατασκευαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real news, η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του κατασκευαστή έπειτα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί συνομιλίες του Γιάννη Καρούζου με επιχειρηματίες που ισχυρίζονται ότι δραστηριοποιούνται στο real estate και είχαν αναλάβει να τον βοηθήσουν, ώστε να μην πέσει στα χέρια της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ι.Καρούζος στις συνομιλίες υποστηρίζει ότι διατηρεί -από την εποχή της παντοδυναμίας του- κρυφό τραπεζικό λογαριασμό με μεγάλο χρηματικό ποσό, ωστόσο, όπως προκύπτει, δεν τους έδωσε τελικά χρήματα για τη βοήθειά τους. Παράλληλα, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, με τον οποίο συνομίλησε η «R», υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας τού όφειλε για τη διαμονή του το ποσό των 460 ευρώ. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει επιπλέον πληροφορίες για το διάστημα που έμενε στο ξενοδοχείο ο Ι.Καρούζος. Τις τρεις τελευταίες ημέρες είχαν καταγραφεί συνομιλίες με έναν κτηματομεσίτη, έναν δικηγόρο και δύο εργολάβους που συζητούσαν μεταξύ τους πώς μπορούσαν, με τη μέθοδο του swap, να αποδεσμεύσουν τους δεσμευμένους λογαριασμούς και να εξαφανίσουν άλλους που δεν έχουν εντοπίσει ακόμα οι Αρχές.

Σε συνομιλία της Πέμπτης, οι εμπλεκόμενοι συνεννοήθηκαν να τον μεταφέρουν την Παρασκευή από το ξενοδοχείο της Γλυφάδας σε σπίτι στην Εκάλη. Για τον λόγο αυτό και υπό τον φόβο να χάσουν τα ίχνη του, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο το πρωί της Παρασκευής. Οταν μπήκαν στο δωμάτιο, ο Ι. Καρούζος δεν αντέδρασε, έσκυψε το κεφάλι και είπε «πάμε». Μαζί του δεν είχε ούτε κινητό, παρά μόνο τα ρούχα του και μία μαγκούρα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το πόδι του.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ