Διαδικτυακό δίκτυο εθελοντών γιατρών από το NowDoctor

Διαδικτυακό δίκτυο εθελοντών γιατρών από το NowDoctor

Διαδικτυακό δίκτυο εθελοντών γιατρών για τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής δημιουργούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Nowdoctor.gr, προκειμένου ο κάθε ανασφάλιστος ασθενής να έχει το γιατρό του σε κάθε γειτονιά για κάθε ειδικότητα.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Γενικό Διευθυντή της κ. Δήμτσα, λειτουργούν από το Φεβρουάριο 2012 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που αποτελεί την πρότυπη δομή της Αττικής στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Ανασφάλιστων Ασθενων στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφος, στα γραφεία του ΙΣΑ.

 

Τώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η εταιρεία NowDoctor ( www.nowdoctor.gr ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το πρώτο Διαδικτυακό Δίκτυο Εθελοντών Γιατρών για τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. 

 

Μεσοπρόθεσμος στόχος της πρωτοβουλίας είναι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κάθε ανασφάλιστος ασθενής να έχει πρόσβαση σε γιατρό, σε κάθε γειτονιά και για κάθε ειδικότητα μέσα από την δημιουργία διαδικτυακού δικτύου εθελοντών γιατρών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών σε ιατρεία και νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια.

 

Στην προσπάθεια αυτή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, εγγραφόμενοι στην μοναδική διεύθυνση www.nowdoctor.gr/MAZI. Η δράση αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου 2013 σε ειδική συνέντευξη Τύπου των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Το www.nowdoctor.gr είναι το πρώτο Ελληνικό εργαλείο στο διαδίκτυο που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικών ραντεβού. Στην ιστοσελίδα συμμετέχουν ήδη 2300 γιατροί με 47 ειδικότητες σε 120 πόλεις ανά όλη την Ελλάδα. Περισσότεροι από 4.000 εγγεγραμένοι ασθενείς έχουν ήδη προβεί σε 500.000 δωρεάν αναζητήσεις ιατρικών ραντεβού.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

 

Η χρήση της πλατφόρμας γίνεται από τους εθελοντές δηλώνοντας συγκεκριμένες μέρες και ώρες, τις οποίες διαθέτουν για ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και ιατρικές εξετάσεις εθελοντικά. Κατόπιν ο ανασφάλιστος έχει την δυνατότητα να αναζητεί τους εθελοντές ιατρούς του ΙΣΑ ανά περιοχή και ανα ειδικότητα μπαίνοντας στο www.nowdoctor.gr

 

Κατά την ιατρική εξέταση στον εθελοντή γιατρό, ο ανασφάλιστος πολίτης προσκομίζει το ληχθέν βιβλιάριο, την κάρτα ανεργίας, την ταυτότητα του και το ΑΜΚΑ του. Βάσει ΑΜΚΑ, ο γιατρός ελέγχει τα έγγραφα που του προσκομίζει ο ασθενής και επιβεβαιώνει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ e-syntagografisi.gr ότι ο ασθενής δεν έχει κοινωνική ασφάλιση.

 

Στο χώρο εξέτασης γίνεται η ιατρική εξέταση: Ο ιατρός, αφού εξετάσει τον ανασφάλιστο ασθενή, τον καταγράφει στο Βιβλίο Ασθενών με μηδενική συμμετοχή (δωρεάν εξέταση) και του δίνει μηδενική απόδειξη. Στη συνέχεια, αν ο ασθενής χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή ή εργαστηριακές εξετάσεις, προσέρχεται ο ίδιος με την ταυτότητά του και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

 

Εκεί ανοίγεται κάρτα ασθενή με τον προσωπικό του αριθμό μητρώου – την οποία φέρει μαζί του στις ιατρικές επισκέψεις στους εθελοντές γιατρούς μέλη του ΙΣΑ. Η κάρτα πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρίμηνο.

 

Κάθε μήνα, ο εθελοντής γιατρός έχει την υποχρέωση να δηλώνει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τηλεφωνικά στο 210-3839770 εσωτ. 211 και 212 ή στο [email protected] τον αριθμό των ασθενών που εξέταση εθελοντικά.

 

Το προφίλ των εθελοντών γιατρών αρχίζουν να εμφανίζονται στις εκατοντάδες καθημερινές αναζητήσεις που γίνονται πάνω στην πλατφόρμα και ενδυναμώνονται μέσα από μια συλλογική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Έτσι, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε ένα Διαδικτυακό Εθελοντικό Δίκτυο Γιατρών μελών του ΙΣΑ με στόχο την περίθαλψη Ανασφάλιστων Πολιτων. Η όλη διαδικασία βασίζεται στην συλλογική προβολή μίας διαδικτυακής προσπάθειας ανάδειξης του κοινωνικού έργου των γιατρών-μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ