Υπ.Ανάπτυξης για το θέμα της Χίου:H κριτική δεν μας αφορά

Υπ.Ανάπτυξης για το θέμα της Χίου:H κριτική δεν μας αφορά

“Μένουμε στα στοιχεία, η κριτική δεν μας αφορά”, απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης στη δήλωση του Γιάννη Μανιάτη και του Κώστα Τριαντάφυλλου, οι οποίοι έκαναν λόγο για ολιγωρία σε ότι αφορά τη μη υποβολής της αίτησης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Χίος από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ανακήρυξης της σε πυρόπληκτη περιοχή.

 

“Υπενθυμίζουμε στους δυο βουλευτές ότι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι:

-Το ύψος των ζημιών να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 0,6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος ή

-Να έχουν προκληθεί σημαντικές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην πλειονότητα του πληθυσμού της Περιφέρειας, εν προκειμένω του Βορείου Αιγαίου καθως και στο περιφερειακό ΑΕΠ.

Στην περίπτωση της Χίου δεν ίσχυε καμία από τις δύο προϋποθέσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. 

“Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν υπεβλήθη αίτημα αποζημίωσης στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Για τον ίδιο λόγο, αιτήσεις αποζημίωσης που υπεβλήθησαν στο Ταμείο για τις πυρκαγιές στην Αττική το 2009 και τις πλημμύρες στην Εύβοια το 2010, απερρίφθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται η Κυβέρνηση έσπευσε από την αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και έχει καταβάλλει αποζημιώσεις από τον Προϋπολογισμό.

Μένουμε στα στοιχεία, η κριτική δεν μας αφορά”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

 

Χίος:Κατηγορούν το υπουργείο για ολιγωρία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ