To Γηροκομείο Αθηνών βουλιάζει στα χρέη

To Γηροκομείο Αθηνών βουλιάζει στα χρέη

Πλούσιο ίδρυμα με φτωχές τσέπες, που φλερτάρει έντονα με το λουκέτο και έχει τους εργαζομένους απλήρωτους σχεδόν 25 μήνες. Θα μπορούσε να είναι κουίζ για δυνατούς λύτες, αν το Γηροκομείο Αθηνών δεν ήταν μια αμαρτωλή περίπτωση που έχει απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη.

Με 700 ακίνητα και κληροδοτήματα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και αδιάλειπτη λειτουργία από το 1864, οπότε και δημιουργήθηκε, το Γηροκομείο Αθηνών τα τελευταία χρόνια βουλιάζει στη κακοδιαχείρηση και την οικογενειοκρατία. Οι περίπου 140 εργαζόμενοι του έχουν να δουν κανονικές επιταγές μισθοδοσίας από τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ τα φετινά Χριστούγεννα οι ηλικιωμένοι θα τα περάσουν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης.

Χρήματα για προμήθεια δεν υπάρχουν και τα κρύα του Δεκέμβρη θα αντιμετωπιστούν όπως όπως με τη χρήση κλιματιστικών. Όπως λένε βέβαια οι εργαζόμενοι, ακόμα και να είχαν πετρέλαιο, οι ώρες που τα καλοριφέρ μπορούν να ανάψουν είναι ελάχιστες.

Σήμερα το Γηροκομείο Αθηνών  φιλοξενεί μόλις 180 ηλικιωμένους. Στα χρόνια της ακμης του είχε φτάσει να φιλοξενεί μέχρι και 750 άτομα. Από τα 9 κτίρια του, σήμερα λειτουργούν μόλις και μετά βίας τα 3.

Πηγή: 6 μέρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ