Εγκατέλειψαν μετανάστες στο Ρέθυμνο

Εγκατέλειψαν μετανάστες στο Ρέθυμνο

 

 

Έντεκα μετανάστες από τη Συρία, εγκαταλείφθηκαν, χθες, στη Νότια Κρήτη, από δουλεμπόρους. Η παραλία στο Δαμνόνι, στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά Ρέθυμνου, έγινε το «ακρωτήρι της ελπίδας» για ταλαιπωρημένους και σε άσχημη κατάσταση μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν τις αρχές.

Και οι έντεκα άνδρες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στο Σπήλι, τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες ρούχα και φαγητό, ενώ έδωσαν πληροφορίες για το πλοιάριο και τους δουλεμπόρους που τους έφεραν στην Κρήτη, ταξίδι που κόστισε έως και πέντε χιλιάδες ευρώ για κάθε έναν.

Όπως ανέφεραν, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής, μεταξύ του Πλακιά και της Αγίας Γαλήνης, αποβιβάστηκαν από το δουλεμπορικό και μεταφέρθηκαν με βάρκα κοντά στην παραλία και κατόπιν κολύμπησαν ώστε να βγουν στη στεριά.

Οι έντεκα παράνομοι μετανάστες, είναι όλοι νεαρής ηλικίας και την έρευνα έχει αναλάβει η λιμενική υπηρεσία.

Η αστυνομία, εντόπισε ήδη δύο αλλοδαπούς στην ίδια περιοχή η οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο εντός του οποίου υπήρχαν βρεγμένα ρούχα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι Σύροι, να εμπλέκονται με την νέα υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ