Ηράκλειο-Απέκλεισαν τη ΔΕΗ

Ηράκλειο-Απέκλεισαν τη ΔΕΗ

 

 

Οι «πολίτες κατά του χρέους» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε έπειτα από τις πληροφορίες που υπήρχαν, ότι η εταιρεία θα προχωρούσε δε διακοπές ρεύματος, σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς για τους οποίους δεν έχει πληρωθεί το “χαράτσι”.

 

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον αρμόδιο διευθυντή κ. Αποστολάκη από τον οποίο ζήτησαν να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.

 

Οι «πολίτες κατά του χρέους» επισήμαναν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκκρεμεί τόνισαν απόφαση του ΣτΕ για το θέμα αλλά υπάρχει και η σχετική δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

 

Στους παριστάμενους εκπροσώπους της ΔΕΗ, τονίστηκε πως όποιοι υπογράφουν τις εντολές διακοπής και πολύ περισσότερο όσοι τις εκτελέσουν, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.

 

Προειδοποίησαν για τη δυνατότητα υποβολής μηνύσεων σε όσους αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες, ειδικά στην περίπτωση που το χαράτσι κριθεί αντισυνταγματικό και οι διακοπές ρεύματος δημιουργήσουν βλάβες και προβλήματα στους πολίτες και τα νοικοκυριά.

 

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι πελάτες της ΔΕΗ και να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα. Πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει το σύνταγμα, τόνισαν.

 

Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε να ανασταλεί κάθε απόφαση για διακοπή ρεύματος και οι εντολές που τυχόν έχουν εκδοθεί να μην εφαρμοστούν. Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως οι εντολές για διακοπές ρεύματος που υπάρχουν αφορούν πολύμηνες οφειλές χωρίς να αποκλείεται κάποιος από αυτούς του λογαριασμούς να περιλαμβάνει το επίμαχο τέλος.

 

Οι «πολίτες κατά του χρέους» ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί έξω από τη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Παράλληλα ενεργοποιούνται σε όλες τις γειτονιές της πόλης για την περιφρούρηση εναντίον των διακοπών.

 

 

 

Πηγή: flashnews.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ