Επαναφέρουν τη βάση του 10

Επαναφέρουν τη βάση του 10

 

Στην επαναφορά του πλαφόν της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον κυριακάτικο Τύπο.

 

«Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα μίνιμουμ τΠΟΥΡΓων προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 

Πρόσθεσε ότι το επόμενο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων «θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς».

 

Όσο για τους διορισμούς την επόμενη χρόνια ο υπουργός λέει ότι η αναλογία θα είναι ένα προς δέκα. «Αυτό είναι το μέγιστο που μας επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτό κινούμαστε αυτή τη στιγμή και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να μην υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ