• Σοκ-Αφήνουν τους άστεγους στο δρόμο

  1:06 μμ, Κυριακή 16 Δεκ 2012 1:06 μμ, Κυριακή 16 Δεκ 2012

  Αφήνουν τους άστεγους στο δρόμο

  Στις καταλήψεις των εργαζομένων των δήμων, έριξε το φταίξιμο για το ότι δεν έχουν ανοίξει οι αίθουσες του δήμου Θεσσαλονίκης, για τους άστεγους, ή δεν έχουν νοικιαστεί ξενοδοχεία, η αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καλυψώ Γούλα, μιλώντας στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm. Διαψεύστηκε όμως αμέσως από τον κ. Γιώργο Χάρδα, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν εμπόδισαν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ή οικονομικών επιτροπών.

  Η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε ότι λόγω των καταλήψεων, δεν έγινε δυνατό να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του δήμου, για να εγκριθεί το κονδύλι ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία, για τους άστεγους. Την ίδια ώρα, ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι αίθουσες των ΚΑΠΗ για τους άστεγους, το βράδυ.

  Ακούστε τι είπε η αντιδήμαρχος.

  Λίγο αργότερα όμως, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργο Χάρδα, ο οποίος και είπε ότι οι καταλήψεις των εργαζομένων στους δήμους, αφορά μόνο τα γραφεία προσωπικού (για να μην «φύγουν» οι καταστάσεις για τη διαθεσιμότητα) και καμία άλλη υπηρεσία. «Δεν υπήρχε πιθανότητα, να μην υπάρχουν υπάλληλοι για να συνεδριάσει είτε το δημοτικό συμβούλιο, είτε η οικονομική επιτροπή, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ακούστε τι είπε ο κ. Χάρδας.

  Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαντζής, ο οποίος και ανέφερε ότι αν ήθελε ο δήμος θα έκανε αυτό που έπρεπε, ακόμα και «αν χρειαζόταν ο δήμαρχος να οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

  Ακούστε τι είπε ο κ. Καλαντζής.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα