Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Έρχεται το τέλος του κόσμου;

 

Έρχεται το τέλος ή πρόκειται μόνο για δοξασίες και παρερμηνείες; Ένα και μόνο ημερολόγιο, αυτό των Μάγια ήταν αρκετό για να προκαλέσει έξαρση της καταστροφολογίας. Η συντέλεια της ανθρωπότητας αναμένεται – από πολλούς – στις 21/12/2012. Από την πλευρά της η NASA θέλησε να δώσει ένα τέλος στις φήμες, τις δοξασίες, τις προκαταλήψεις και ό,τι άλλο και απαντά σε καίρια και καυτά ερωτήματα που αφορούν στην καταστροφή της ανθρωπότητας. Ο κόσμος ΔΕΝ θα τελειώσει το 2012 απαντούν οι αρμόδιοι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή κατά της Γης για το έτος που τελειώνει σε λίγες ημέρες.

Οι δοξασίες ξεκίνησαν – σύμφωνα με τη NASA – όταν δημοσιεύθηκε μία ιστορία πως ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακάλυψαν οι Σουμέριοι, κατευθύνεται… απειλητικά προς τη Γη. Αυτή η θεωρία έδινε χρόνο ζωής έως τον Μάιο του 2003, αλλά όταν δεν συνέβη το παραμικρό, το τέλος της ανθρωπότητας αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012. Συνδέθηκε μάλιστα με τους κύκλους που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο των Μάγια που ολοκληρωνόταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο του 2012, εξ ου και η ημέρα της κρίσης, η 21η Δεκεμβρίου 2012. Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται για το ημερολόγιο των Μάγια, οι επιστήμονες της NASA είναι ξεκάθαροι, ότι πρόκειται για ένα απλό ημερολόγιο, που κάποια στιγμή ολοκληρώνεται. Κι αν ένα ημερολόγιο καταλήγει σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν σημαίνει πως έπειτα από αυτήν παύει να υφίσταται και η ζωή στον κόσμο!

Επίσης, ξεκαθαρίζεται πως δεν αναμένεται κανένα μπλακάουτ στον πλανήτη από τις 23-25 Δεκεμβρίου και κάτι ανάλογο δεν προβλέπει κανένας επιστημονικός οργανισμός. Αυτός ο ισχυρισμός διαδόθηκε, όταν κάποιοι υποστήριξαν πως μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται ευθυγράμμιση πλανητών που θα επηρεάσει και τη Γη, αλλά εν τέλει τέτοια ευθυγράμμιση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο τέλος του έτους ούτε στις επόμενες δεκαετίες. Κι ακόμη κι αν σημειώνονταν τέτοιου είδους κοσμικά φαινόμενα, δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να επηρεάσουν τη Γη. Μία πολύ σημαντική ευθυγράμμιση συνέβη το 1962 και άλλες δύο το 1982 και το 2000. Κάθε Δεκέμβριο η Γη και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται στο εγγύτερο κέντρο του Γαλαξία αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο φαινόμενο χωρίς καμία αλληλουχία γεγονότων.

Επίσης, η NASA διαψεύδει την ύπαρξη πλανητών όπως ο Νιμπίρου ή άλλοι που υποτίθεται ότι… κινούνται απειλητικά προς τη Γη, θεωρώντας τους μία διαδικτυακή φάρσα. Δεν υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί της ύπαρξής τους κι αν πράγματι ο Νιμπίρου ή ένας πλανήτης Χ αναμενόταν να συγκρουστεί με τη Γη έως το τέλος του 2012 θα έπρεπε πλέον να είναι ορατός και διά γυμνού οφθαλμού στον καθένα μας. Οπότε προφανώς δεν υπάρχει, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Όσο για την Έριδα που κάποιοι λένε ότι θα προκαλέσει Αρμαγεδδώνα στη Γη, σύμφωνα με την επιστημονική γνωμάτευση, πρόκειται για έναν εξωπλανήτη σαν τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα και η πιο κοντινή απόσταση που θα πλησιάσει τον πλανήτη μας είναι τα 4 δισ. μίλια.

Μάλιστα, η NASA διαψεύδει κατηγορηματικά το τέλος του κόσμου, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις, ενδείξεις, ή ακόμη και σημαντικές, δραματικές αλλαγές που να πιστοποιούν τη θεωρία αυτή. «Πρόκειται απλώς για θεωρίες επιστημονικής φαντασίας που τροφοδοτούνται από βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ και το ίντερνετ» επιμένει η NASA. Όσο για τις αναμενόμενες ηλιακές καταιγίδες, αυτές πρόκειται να συμβούν κατά το 2012-2014 αλλά δεν θα είναι τόσο ισχυρές ή έστω πιο ισχυρές από τις παρελθούσες, ώστε να προκαλέσουν και την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τους Έλληνες επιστήμονες «η προφητεία είναι στην ανθρώπινη φύση, αλλά είναι καταστροφολογική. Μας αρέσει το τέλος που είναι οδυνηρό, όχι ήρεμο ή αξιοπρεπές, πρέπει να γίνει κάτι φοβερό. Το ημερολόγιο είναι όμορφο και δεν λέει τίποτα, πιθανόν να είναι το τέλος ενός ημερολογίου» όπως τόνισε ο κ. Γραμματικάκης, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρύτανης, στην εκπομπή της ΝΕΤ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πεισθεί πως η συντέλεια έρχεται σε λίγες ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες «θεωρίες καταστροφολογίας» μόνο δύο χωριά θα επιβιώσουν στον πλανήτη, ένα στην Τουρκία κι ένα στη Νότια Γαλλία. Οι κρατήσεις και η αναζήτηση των αεροπορικών πτήσεων αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα για τα δύο χωριά.

Πριν από λίγα χρόνια ο δήμαρχος του Bugarach, με πληθυσμό 189 κατοίκους, κατήγγειλε ότι το χωριό του έχει γίνει «γκαράζ εξωγήινων» που αναμένουν το τέλος του κόσμου ώστε όταν αυτό συμβεί να πάρουν μαζί τους κάποιους ανθρώπους. Οι ίδιοι οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ο Αρμαγεδδώνας θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου και το χωριό τους είναι ιερός τόπος που θα σωθεί από τον κατακλυσμό, σύμφωνα με την Telegraph. Μάλιστα, έχουν αρχίσει να συρρέουν επισκέπτες που επιζητούν τη σωτηρία, ενώ οι κάτοικοι νοικιάζουν τα σπίτια τους προς 1.600 δολάρια/το βράδυ.

Επίσης στο Şirince της Τουρκίας, οι διαδικτυακές κρατήσεις παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση, ενώ αύξηση σημειώνουν και οι τιμές στα ξενοδοχεία, που κυμαίνονται από 300 έως 2.800 δολάρια(!), σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει το weather channel. Το Şirince θεωρείται ιδιαίτερο καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η αρχαία Ελληνίδα θεά Άρτεμις.

Επιπλέον, στην Ουκρανία σ’ ένα υπόγειο κελάρι, που έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και κατασκευάζουν αφρώδες κρασί και σαμπάνιες, διοργανώνουν πάρτι επιβίωσης για την Ημέρα της Αποκάλυψης. Κινέζος αγρότης κατασκευάζει επτά σφαιρικές «Κιβωτούς του Νώε» που θα αντέξουν τις πλημμύρες. Έχει ήδη ξοδέψει 300.000 δολάρια για το εγχείρημά του, η κάθε Κιβωτός χωράει 30 άτομα, ενώ αν δεν έρθει τελικά το τέλος του κόσμου, οι Κιβωτοί μπορούν να χρησιμεύσουν κι ως πλοία.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ