Σπείρα εξαπατούσε ιερείς στη Δράμα

Σπείρα εξαπατούσε ιερείς στη Δράμα

 

Δύο άντρες συνελήφθησαν για απάτη και απόπειρα απάτης, καθώς προσποιούμενοι εκπρόσωπους του Ταμείου Κληρικών εισέπρατταν από ιερείς, συγγενείς ιερέων και επιτρόπων Ναών χρηματικά ποσά…

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδευμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μία απάτη και τέσσερις απόπειρες, που διέπραττε συμμορία σε βάρος ιερέων, συγγενών ιερέων και επιτρόπων Ναών, στο Νομό Δράμας, με σκοπό να αποκομίσουν από αυτούς χρηματικά ποσά.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 58 και 21 ετών για σύσταση συμμορίας και απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενώθηκαν με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών, πριν τον Σεπτέμβριο του 2012, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών από την εξαπάτηση ιερέων, συγγενών ιερέων και επιτρόπων Ναών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους  και παρουσιάζονταν σε αυτά ως ιερείς του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας ή της Ιεράς Συνόδου, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται χρήματα, για τα οποία έπρεπε να καταβάλουν ανάλογα χρηματικά αντίτιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί τέσσερις απόπειρες απάτης που είχαν διαπράξει την 10-9-2012 και την 25-11-2012 και μία απάτη που είχαν διαπράξει την 27-9-2012 και από την οποία είχαν αποκομίσει, από έναν ιερέα,  το χρηματικό ποσό των 3.852 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για ταυτοποίηση των συνεργών και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

 

ΠΗΓΗ:thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ