Συννεφιά και κρύο

Η συννεφιά και οι χαμηλές θερμοκρασίες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών αλλά και του παγετού που ακολούθησε, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύννεφα καλύπτει από το πρωί τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -1 στην Πτολεμαΐδα, 0 βαθμούς στη Φλώρινα και 2 βαθμούς στην Καστοριά.

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα δεκάδες ορεινοί οικισμοί των Γρεβενών παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες μέρες την περιοχή.

Την ίδια ώρα, κλειστός παραμένει, λόγω παγετού, ο επαρχιακός δρόμος Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ, στη Ροδόπη, κλειστές παραμένουν, λόγω αύξησης της στάθμης του νερού και παγετού, οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου), και μεταξύ των ποταμών Διώνης – Αετοκορφής. Εξάλλου, στα <<δύο>> κόπηκε η επαρχιακή οδός Νέας Σάντας – Δερείου, στη Ροδόπη, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Παράλληλα, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων συνεχίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ροδόπης, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ