Στους δρόμους σήμερα η ΚΕΔΕ

Στους δρόμους σήμερα η ΚΕΔΕ

 

Σε πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα προχωρά σήμερα στις 11 το πρωί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αίτημα την άρση των ρυθμίσεων που θίγουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριό της, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττει τη λειτουργία των δήμων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της ως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ ζητά άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Ζητά οικονομική στήριξη των δήμων των οποίων οι πόροι έχουν ήδη συρρικνωθεί κατά 60% και πρόκειται να συρρικνωθούν περαιτέρω. Ζητά επίσπευση της εσωτερικής κινητικότητας με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα. Επίσης, ζητά τους πόρους που δικαιούται και το προσωπικό που έχει ανάγκη, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις 200 περίπου επιπλέον αρμοδιότητες που αναλαμβάνει από τις αρχές του 2013.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να κοινοποιήσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ.

Στις 19 Δεκεμβρίου, η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αυτεπιστασίας».

Επίσης, στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ