• Στη φυλακή για το σκάνδαλο της Μυκόνου

  8:08 πμ, Σαββατο 08 Δεκ 2012 8:08 πμ, Σαββατο 08 Δεκ 2012

  Στη φυλακή για το σκάνδαλο της Μυκόνου

  Το πως "εξαφανίστηκαν" 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Μυκόνου αναζητά πια η δικαιοσύνη. Μετά την απολογία τους δύο υπάλληλοι του δήμου προφυλακίστηκαν ενώ ο νυν δήμαρχος, ο τέως δήμαρχος του νησιού και δύο αντιδήμαρχοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή , όλα ξεκίνησαν το 2009 από την καταγγελία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Μύκονο, που βρέθηκε να χρωστά στον δήμο ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό, το οποίο όμως είχε ήδη καταβάλει στο παρελθόν.

  Η υπόθεση έφθασε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μυκόνου τον Δεκέμβριο του 2009 και κατόπιν στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που ζήτησε από τη γενική διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών να ελεγχθούν όλα τα έσοδα του δήμου. Ταυτόχρονα ενημέρωσε την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, η οποία διέταξε και αυτή έρευνα σε όλα τα έσοδα για το διάστημα 2002-2009.

  Τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν διαδοχικά να απολογηθούν από την ειδική εφέτη ανακριτή κ. Μαρία Αρχοντάκη και τον αντεισαγγελέα Εφετών Ευ. Κασαλιά ο τέως δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης και ο νυν, Θανάσης Κουσαθανάς-Μέγας, δύο αντιδήμαρχοι (οι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος), οι οποίοι είχαν το επίμαχο διάστημα την ευθύνη των οικονομικών του δήμου και δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο Αντώνης Ρουσσάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος εσόδων και ο βοηθός δημοτικός ταμίας Αντώνης Αρτέμης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να απολογηθούν και οι διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μύκονο, των οποίων ερευνάται η συμμετοχή στην υπόθεση.

  Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης, η υπόθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, που με τη σειρά του θα καταθέσει πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου, για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

  Πηγή: Καθημερινή

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα