Κι όμως, η Αθήνα γιορτάζει

Κι όμως, η Αθήνα γιορτάζει

 

Με τη φωταγώγηση της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου – από την πλατεία Συντάγματος- θα δοθεί το σύνθημα της έναρξης των φετινών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Η υποδοχή του καινούργιου χρόνου, φέτος, δεν θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, αλλά με φόντο την Ακρόπολη – στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

«Η Αθήνα γιορτάζει. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών, παλεύει, μένει ζωντανή, και θα γίνει γιορτινή» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην σημερινή παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων. «Μείναμε πιστοί, στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι φετινές εκδηλώσεις δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη δαπάνη. Για τις εκδηλώσεις διαθέσαμε 200.000, ούτε ευρώ παραπάνω», τόνισε για το κόστος των εκδηλώσεων ο κ. Καμίνης.

Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή απλώνεται και σε 26 άλλες γειτονιές και 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης, από την πλατεία Συντάγματος.

Επελέγησαν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν, με τη δική τους εικαστική προσέγγιση, οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ, για να στολίσουν φέτος την πλατεία Συντάγματος. Τα δέντρα διακρίνονται για την έμπνευση και την πρωτοτυπία τους.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής, με 20 συγκροτήματα που υπόσχονται να μας αλλάξουν διάθεση από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Στο Μοναστηράκι, ομάδες δρόμου με χορό, μουσική και εκπλήξεις για τους περαστικούς θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχτούμε το νέο χρόνο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους ΜΠΛΕ σε μία μουσική παράσταση έκπληξη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ