Τα παιδιά του ‘ΚΗΠΟΣ’ καταγγέλλουν

Τα παιδιά του ‘ΚΗΠΟΣ’ καταγγέλλουν

 

Αναγνώστης από τον Βόλο καταγγέλλει στο enikos.gr ότι το κέντρο ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ, που παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στον τομέα της ψυχικής υγείας, κινδυνεύει να κλείσει, τόσο στον Βόλο όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας.

 

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρει:

 

«Είμαστε τα παιδιά από τον ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ και θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση, την λύπη και τον θυμό μας για το ενδεχόμενο να κλείσει το κέντρο μας. Οι εργαζόμενοι του ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους  7 μήνες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι μελλοντικά δεν θα μπορούμε να έχουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας στηρίζουνε στο πλάι μας, για να αντιμετωπίσουμε την αναπηρία μας και κάποια στιγμή να ενταχθούμε σαν ισότιμα μελή στην κοινωνία μας. Ο ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ έχει σταματήσει να χρηματοδοτείται από το κράτος (Υπουργείο Υγείας) και μαζί με αυτόν θα σταματήσει και… ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Εκτός από την ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη, μας βοηθάνε και στην διεκδίκηση των όποιων δικαιωμάτων που έχουμε (ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη και την λήψη επιδομάτων και συντάξεων).

Στον ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ κάναμε επίσης  και μαθήματα Η/Υ και Αγγλικών, έχουμε ομάδα θεάτρου ομάδα ζαχαροπλαστικής, προβολής ταινιών και φωτογραφίας. Αυτά όλα δεν θα υπάρχουν πια στη ζωή μας αν ο ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ κλείσει εξ’ αιτίας της διακοπής της χρηματοδότησης .

Θα θέλαμε πολύ να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας και να αναχρηματοδοτηθεί ο ‘Κ.Η.Π.Ο.Σ’ και να γίνουν όλα όπως ήταν πρώτα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και το κέντρο ήταν ο άνθρωπος δεν υπάρχει ανθρωπιά πλέον…»

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ