Από την τσικουδιά στο…Tsikoudito

Από την τσικουδιά στο…Tsikoudito

Το Mochito γίνεται…. Tsikoudito, το Caipirinha ανταγωνίζεται την Caipi-raki, και η Margarita αλλάζει σε Marga-raki. Η κρητική τσικουδιά έγινε cocktail και μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ποτών στην Ευρώπη. Στις 15 Δεκέμβρη στο κέντρο των Βρυξελλών, στο lounge bar “Ethnic” η τσικουδιά θα έχει την τιμητική της, στην εκδήλωση ethnic Raki experience στην οποία θα λανσάρονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τα ελληνικά cocktail με βάση την τσικουδιά, φτιαγμένα από τα χέρια έμπειρων bartenders.

Την προσπάθεια για την προβολή του παραδοσιακού κρητικού ποτού στην Ευρώπη, ξεκίνησε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος έγινε γνωστός ανοίγοντας στην Θεσσαλονίκη την Creta Sense, την πρώτη ιδιωτική επιχείρηση, φιλική σε άτομα με οπτική αναπηρία και ΑμεΑ γενικότερα.

Την επιχείρηση του κ.Καραγιάννη με κρητικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, εντόπισαν μέσω της ιστοσελίδας του στο internet, επιχειρηματίες από την Ευρώπη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ειδικά για την τσικουδιά Creta Sense.

 

Το τελευταίο διάστημα, σύλλογοι Κρητικών στο Βέλγιο, ακόμη και ευρωβουλευτές έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την προβολή της κρητικής τσικουδιάς, έτσι ώστε η εκδήλωση στις 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας.

Ήδη, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας, έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογες εκδηλώσεις σε Ιταλία Γαλλία και Πορτογαλία. «Το Creta Sense, κρατάει την Κρητική παράδοση και προσθέτει σύγχρονες πινελιές» επισημαίνει ο κ.Καραγιάννης. «Μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ανώτερης ποιότητας, έχουν μέλλον σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας», αναφέρει ο κρητικός επιχειρηματίας ο οποίος ετοιμάζεται να «κουζουλάνει» με τις ρακές του την Ευρώπη.

 

Πηγή:thesstoday.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ