Ο Έλληνας Τομ Χανκς στο Μόναχο

Ο Έλληνας Τομ Χανκς στο Μόναχο

Χωρίς δουλειά και χρήματα ο Θανάσης μαζί με την σύντροφο του Αλμπένα, τους τελευταίους έξι μήνες ζουν στο αεροδρόμιο, με τη βοήθεια και την ανοχή αρχών και εργαζομένων.

Θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές χολιγουντιανής ταινίας. Εξάλλου έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Όμως ο Θανάσης και η Αλμπένα “μόνιμοι” κάτοικοι του αεροδρομίου του Μονάχου τους τελευταίους έξι μήνες, θέλουν μόνο ένα δωμάτιο για να μείνουν και να βρουν δουλειά για να ζήσουν ανθρώπινα, αφού στις χώρες τους-Ελλάδα και Βουλγαρία- όπως λένε, δεν υπάρχει μέλλον.

Την περιπέτεια του Έλληνα Τομ Χανκς από τη Θεσσαλονίκη και της συντρόφου του από τη Βουλγαρία φιλοξένησε σε εκτενές ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα “Suddeutche Zeitung” προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε γωνιά της Γερμανίας.

Αστραπιαία, η απίστευτη ιστορία έγινε θέμα σε πολλά διεθνή Μέσα.

Το ζευγάρι έφθασε εκεί, έχοντας απελπιστεί από την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζε στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησαν να βρουν δουλειά στη Γερμανία, αλλά, όπως στις περισσότερες χώρες, για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις σπίτι και άδεια εργασίας.

Αυτό όμως προϋποθέτει χρήματα για να κινηθείς, για να βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά, κάτι που ο Θανάσης και η Αλμπένα δεν είχαν. Όσο κι αν έψαξαν δεν τα κατάφεραν.

Πηγή: 6 μέρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ