“Πνίγηκε” η Λέσβος

“Πνίγηκε” η Λέσβος

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Λέσβο από τη νεροποντή που έπληξε το ανατολικό κομμάτι του νησιού, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση. Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τη διάσωση 12 ατόμων από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους, για τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν και 80 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, επισκέφθηκε τις κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, που επλήγησαν από τη νεροποντή, ιδίως η κοινότητα Συκούντας, όπου καταστράφηκε τμήμα του κεντρικού δρόμου, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί.

Στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και υπάλληλοι του δήμου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων, που είχαν πλημυρίσει.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, για άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που προέκυψαν από τη θεομηνία στο νησί. Στην κοινότητα Συκούντας, λόγω του μεγέθους της βλάβης στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μετέβησαν μηχανικοί για αυτοψία.

Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), Χριστιάνα Καλογήρου, επικοινώνησε με τη δημοτική Αρχή και έθεσε στη διάθεση του δήμου τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς, που αριθμεί η ΑΔΑ στη Μυτιλήνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ