ΣΥΡΙΖΑ: Πώς οι 2 υποψήφιοι πρόεδροι επιχειρούν να κερδίσουν τα 40.000 μέλη που δεν ψήφισαν στον α΄ γύρο

Κλιμακώνεται η μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου που έδωσαν προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.  Τα κομματικά στελέχη  αναδιατάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.  Μετά την ρητή στήριξη του Νίκου Παππά στον κ. Κασσελάκη το ζητούμενο πλέον είναι και για τους δύο υποψήφιους προέδρους είναι η προσέλκυση των περίπου 40.000 μελών του κόμματος που δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή, έχουν ωστόσο το δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο.

Παππάς στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί ο Κασσελάκης- ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αυτοί οι ψηφοφόροι είναι το μήλον της έριδος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους ηγέτες, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ζητούμενο είναι το ποιος θα πάει την Κυριακή να ψηφίσει. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με εγκύκλιό της άναψε φωτιές, γιατί ζητεί από αυτά τα μέλη να δηλώσουν μέχρι αύριο το απόγευμα στις 18.00 να στείλουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως είναι παλιά μέλη και να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Αν και δεν το περίμενε κανείς αυτή που αντέδρασε πρώτη ήταν η πλευρά Κασσελάκη, καθώς μέσω του Παύλου Πολάκη χαρακτήρισε «ανέκδοτο» και απαράδεκτη αυτή την εγκύκλιο. Κάλεσε μάλιστα την εφορευτική επιτροπή να πάρει πίσω την εγκύκλιο και αντιπρότεινε ο κατάλογος των παλαιών μελών να σταλεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή σε  όλες τις Νομαρχιακές της χώρας και να ελέγχεται την ώρα που θα πάει ο καθένας να ψηφίσει.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακρής πρόθυμος να παραιτηθεί για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε να πάνε να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότεροι. Άλλωστε στοχεύει πάρα πολύ σε αυτά τα 40.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει την ανατροπή.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα παρέμβαση ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην ΑΥΓΗ.  Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, στο άρθρο ο κ. Καρτερός φωτογραφίζει τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις συζητήσεις που επιχειρούν να τον εμπλέξουν στις εσωκομματικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραμείνει «στεγανά ουδέτερος», χωρίς να παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Αναφέρει ακόμα ότι ο ίδιος είναι που άνοιξε την πόρτα στο νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και πως περιμένει να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους αυτόν ή αυτήν που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει πει ξεκάθαρα, μετά την αποχώρησή του, ότι είναι είναι και παραμένει ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης Κασσελάκης και Αχτσιόγλου – Η κόντρα για το «debate» και οι νέες ισορροπίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ