Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η Αγγελική Αδαμοπούλου μετά την αποχώρηση από το ΜέΡΑ25

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο από το ΜέΡΑ25.

Σκανδαλίδης στον Realfm 97,8: Μέτρο “βλέποντας και κάνοντας” το food pass – Τι είπε για τις εκλογές

«Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού. Καλωσόρισες, Αγγελική, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία!» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία τους. Πριν από λίγο έγινε και η επίσημη ανακοίνωση στη Βουλή.

Qatar Gate: «Η ομολογία Τζιόρτζι αποσκοπεί στην αθώωση της συντρόφου του» – Τι λέει ο ανταποκριτής της «La Repubblica» στις Βρυξέλλες

Η κ. Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει με αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησή της:

«Με μεγάλη μου λύπη και κλιμακούμενη απογοήτευση παρατηρώ ήδη σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και σταδιακά μέχρι σήμερα, το ΜέΡΑ25 να μεταμορφώνεται εσωτερικά από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες. Δεν επιθυμώ για λόγους ευπρέπειας να επεκταθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά και να δώσω τροφή στον διάχυτο μιντιακό κανιβαλισμό της εποχής μας. Πλην όμως, το οφείλω στους συμπολίτες μου να δηλώσω δημοσίως ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα. Εν ολίγοις, η αλλοτρίωση του ΜέΡΑ25 στον ίδιο του τον ιδεολογικό και ηθικό πυρήνα και η ιδιοκτησιακή λογική της παραγοντικής του ολιγαρχίας με έχουν αποξενώσει εντελώς από καιρό.

Ως ανεξάρτητη από σήμερα βουλευτής, εύχομαι το ΜέΡΑ25 να βρει την δύναμη, την ειλικρίνεια, και τον τρόπο να επανέλθει στα αγνά και υψηλά ιδανικά που πριν λίγα χρόνια ένωσαν σε μια γροθιά όσες και όσους από εμάς στηρίξαμε άδολα το όραμα για μια πιο δίκαιη Ελλάδα σε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Τέλος, διαβεβαιώνω όλους -και ιδίως τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους- ότι θα συνεχίσω με την ίδια ένταση το κοινοβουλευτικό μου έργο και την πολιτική μου δράση για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους της πατρίδας μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ