«Κακός συνέταιρος το ελληνικό δημόσιο»

«Κακός συνέταιρος το ελληνικό δημόσιο»

 

«Να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, να αποτελέσει και πάλι κύριο πυλώνα ανάπτυξης και να απαλλαγεί από τον «κακό συνεταίρο» που λέγεται ελληνικό δημόσιο και λειτουργεί σε βάρος της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου Ωρωπού.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε τα εξής: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσαν τις προηγούμενες δεκαετίες την ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας μας. Πολλές μεγάλες σήμερα επιχειρήσεις ξεκίνησαν ως μικρομεσαίες και, χάρη στην καινοτομία και τη θέληση αυτών των επιχειρηματιών, εξελίχθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Η πρόταση νόμου της ΔΗΜΑΡ για τον ΟΑΕΕ μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, δίνει ρεαλιστικές λύσεις. Καλούμε τις οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους) να στηρίξουν και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι τράπεζες που διασώθηκαν από τον ελληνικό λαό, να στηρίξουν έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αύξηση των διαθέσιμων ποσών του Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες.

Να διευρυνθεί ο ρόλος του εθνικού ταμείου επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης σημαντική ενίσχυση του προϋπολογισμού του, ώστε να μπορέσει να παίξει το ρόλο του ως βασικό μοχλό ενίσχυσης των επενδυτικών και άλλων επιχειρησιακών προγραμμάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, να αποτελέσει και πάλι κύριο πυλώνα ανάπτυξης και να απαλλαγεί από τον «κακό συνεταίρο» που λέγεται ελληνικό δημόσιο και λειτουργεί σε βάρος της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε δίκαιη, σταθερή και τίμια φορολόγηση, καθώς θεωρούμε ότι αυτό είναι προϋπόθεση ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, είναι προϋπόθεση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, μπορεί να είναι ο θεμέλιος λίθος της νέας σχέσης εμπιστοσύνης του κράτους με τους πολίτες που θέλουμε να αναπτυχθεί και να ισχύσει από εδώ και πέρα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ