Η απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Γεραπετρίτης: «Σας ευγνωμονούμε»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης καλωσόρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε να αρχίσει άμεσα η συζήτηση στη Βουλή. Έτσι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει από την περιοδεία του στην Κρήτη, καθώς η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 18.00 σήμερα.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε τη δήλωση του με ένα απόσπασμα από τον Λόγο του Λυσία «Υπέρ του Αδυνάτου»: «Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα. καὶ πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μὲν ἐπιδεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτὸν δὲ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου· διὰ γὰρ οὐδὲν ἄλλο μοι δοκεῖ παρασκευάσαι τόνδε μοι τὸν κίνδυνον οὗτος ἢ διὰ φθόνον».

Που σημαίνει: «Λίγο ακόμα και θα εξέφραζα την ευγνωμοσύνη μου, βουλευτές, στον κατήγορο που προετοίμασε εναντίον μου αυτήν εδώ τη δίκη. Καθώς δεν είχα προηγουμένως αφορμή να απολογηθώ για τη ζωή μου, αλλά τώρα εξαιτίας αυτού την έχω λάβει. Και θα προσπαθήσω αφενός να αποδείξω πως με την κατηγορία του αυτός ψεύδεται, αφετέρου ότι ο ίδιος τον βίο μου έχω ζήσει μέχρι αυτήν την ημέρα περισσότερο με τρόπο άξιο επαίνου παρά φθόνου. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός έστησε αυτήν εδώ τη δίκη όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά εξαιτίας του φθόνου».

Οκ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευγνωμονούμε, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή εάν πράγματι η παρούσα κυβέρνηση επιτελέσει κατά τι καλύτερο αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να σας ακούσου κ. πρόεδρε, καθώς το τελευταίο διάστημα σας είχαμε λίγο χάσει, υπήρχε μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση». «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμα του. Και το έκανε καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. “Είσαστε αμετάκλητα ένοχοι” είπε. Ούτε καν οριστικά, ούτε καν τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν κ. Τσίπρα. Μπράβο που μας βγάλατε αμετάκλητα ενόχους» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Και πρόσθεσε: «”Ένοχος ένοχο ου ποιεί”. Αυτό σημαίνει εκείνος που έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών. Εκείνος ο οποίος έχει σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φόρεσε κουκούλες λέγοντας τους “Μάξιμους”. Και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα. Αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο ένοχο. Με κάθε σεβασμό».

«Η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός έχει διεθνή υποχρέωση, ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης έτσι η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί ήδη αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ