Γεννηματά:Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά:Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν το ΠΑΣΟΚ

 

Tέσσερις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε η Φώτη Γεννηματά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τονίζοντας ότι βλέπει πολλούς που εργάζονται στην κατεύθυνση εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική σκηνή.

Η πρώτη προϋπόθεση, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι η “υπεράσπιση της ιστορίας μας”. “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς το λάθος να μιλάμε για ένα νέο μικρό και έντιμο ΠΑΣΟΚ. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν μας αρκεί ένα μικρό ΠΑΣΟΚ και δεύτερον γιατί η τιμιότητα έχει να κάνει με τους ανθρώπους, υπάρχουν έντιμοι και ανέντιμοι σε όλες τις εποχές σε όλα τα Κόμματα και αυτή η αξιολόγηση γίνεται στο τέλος από την πράξη μας, από τη συνέπειά μας, από τη συμπεριφορά μας”, επεσήμανε και είπε ότι θα πρέπει επιτέλους “να σταματήσει η απαξίωση της Παράταξής μας, ιδιαίτερα με αδόκιμες και πολιτικά επιζήμιες διαρροές που γίνεται από εμάς τους ίδιους και πρέπει να σταματήσει, τώρα”.

 

Η Γεννηματά για τη δίκη του Άκη

 

“Εγώ δεν ντρέπομαι η ίδια για τον Άκη, αυτός πρέπει να ντρέπεται που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ” υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

“Και έχουμε πολλά άλλα παραδείγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Μελίνα και τον Πέτρο Μόραλη μέχρι τον Αλευρά, τον Πεπονή και φυσικά τον πατέρα μου τον Γιώργο Γεννηματά και αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή, για να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ επώνυμα και ανώνυμα που με απόλυτο ήθος και εντιμότητα διαχειρίστηκαν την ιστορία αυτού του τόπου και αυτής της Παράταξης και είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς”, ανέφερε.

 

Η κυρία Γεννηματά συνέχισε, λέγοντας ότι η δεύτερη προϋπόθεση ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ είναι οι σχέσεις με τους εταίρους στο εσωτερικό της Κυβέρνησης,

“Υποχρεωθήκαμε αφ’ ενός να υλοποιήσουμε σκληρές τιμωρητικές πολιτικές που μας επέβαλλαν οι συντηρητικοί της Ευρώπης, αφ’ ετέρου υποχρεωθήκαμε να συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία που ήταν και παραμένει ο μεγάλος μας αντίπαλος και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι συγκυριακή η συνεργασία μας μαζί τους”, υπογράμισε, “ξέρουμε όλοι τι αποφύγαμε μέσα από αυτό τον ιστορικό συμβιβασμό και σιγά – σιγά το κατανοεί και η ελληνική κοινωνία. Αν θέλουμε όμως να μας ξαναδώσουν σημασία να μας ξανακούσουν και κυρίως να μας ξαναψηφίσουν, αυτό που πρέπει να τους πούμε είναι τι θέλουμε να πετύχουμε, τι στόχους έχουμε και πως θα το κάνουμε αυτό”.

Έκανε λόγο για ανάγκη μία νέας συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισε η προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα.

 

“Καρφί” της Γεννηματά για τη Διαμαντοπούλου;

 

Αιχμές κατά της Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σε συνέντευξή της είπε να φύγει η τρόικα, άφησε εμμέσως πλην σαφώς η Φώφη Γεννηματά.  “Λένε κάποιοι, είναι το καινούργιο μότο τώρα, ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να φύγει τώρα η τρόικα». Εγώ λέω ότι αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε τέλος στις πολιτικές λογικές της τρόικας, γιατί υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς πολύ εύκολα μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιούν σκληρές πολιτικές, με ή χωρίς την τρόικα. Άρα η διαφοροποίησή μας είναι στο τι πολιτικές θα ακολουθήσουμε και όχι στο αν είναι μια τρόικα εδώ που τις επιβάλλει. Βεβαίως όλοι θέλουμε να φύγει η τρόικα αλλά το θέμα είναι τι γίνεται την επόμενη μέρα”. 

 

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στο “περίφημο”, όπως είπε, “success story,  τόνισε “ότι είναι άλλο ζήτημα η αισιοδοξία που πρέπει να ανακτηθεί, η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε αυτούς που καθοδηγούν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη χώρα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την προσέλκυση επενδύσεων και για την κοινωνική ειρήνη και είναι άλλο να μας λέει ο κ. Σαμαράς για success story σε μια κοινωνία με πάνω από 1 εκ. ανέργους και το 60% της Νεολαίας να απαξιώνεται, να εξαθλιώνεται και να αναζητά αλλού εργασία”.

“Η χώρα χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο ανασυγκρότησης, μια νέα ρεαλιστική μεταρρυθμιστική ατζέντα και σε αυτή την κατεύθυνση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στο Συνέδριο “το φθινόπωρο κι αν προλάβουμε την 3ητου Σεπτέμβρη να προχωρήσουμε σε προγραμματική Συνδιάσκεψη, αφού προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με την ελληνική κοινωνία και εκεί θα δώσουμε το δικό μας στίγμα, τη δική μας πρόταση για το τι σημαίνει στην πράξη να καταργήσουμε το Μνημόνιο και να δούμε φως στο τούνελ”.

 

Η τρίτη προϋπόθεση, σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, η “επανασύνδεσή μας με την κοινωνική μας βάση και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και η πρόταση που μπορούμε εμείς να εξειδικεύσουμε είναι η προϋπόθεση για να φτάσουμε ξανά στη σχέση μας και την αποκατάσταση της σχέσης μας με την κοινωνική μας βάση”. “Είναι εκεί έξω οι άνθρωποι που το ’09 μας οδήγησαν σε ένα ποσοστό πάνω από 40%”, είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να έρθουν πάλι κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

“‘Ετσι και μόνο μπορούμε να σπάσουμε αυτή την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να συντηρήσουν αυτό τον παρά φύση διπολισμό, ένα δήθεν διπολισμό που τους εξυπηρετεί και τους δύο και μόνο αυτούς τους δύο. Γιατί διχάζει την ελληνική κοινωνία, είναι μια στείρα αντιπαράθεση χωρίς κανένα πραγματικό περιεχόμενο και τελικά ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής”

Τέλος,η τέταρτη προϋπόθεση, σύμφωνα με την ίδια,  είναι ότι “πρέπει να υπάρξει πάνω σε αυτή τη λογική της πρότασής μας εξόδου από το αδιέξοδο, πανστρατιά”. “Δεν περισσεύει κανείς. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γυρίσει στις ρίζες του, στις αξίες του και στις αρχές του και όχι να επιτρέψει να ξεριζώσουν τη ρίζα, γιατί τώρα έφτασαν να χτυπούν και τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου” είπε.

 

“Όσοι νομίζουν –και κλείνω με αυτό- ότι θα εκφράσουν τη μεγάλη δημοκρατική Παράταξη και κόπτονται δήθεν για την Κεντροαριστερά μέσα από Κόμματα στελεχών χωρίς καμία κοινωνική αναφορά, είναι βαθιά γελασμένοι. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να έρθει από τον κατακερματισμό και σε αυτές όλες τις κινήσεις εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε με ενότητα πολιτική, στη βάση μιας συγκεκριμένης πρότασης που μπορούμε να διαμορφώσουμε όλο το επόμενο διάστημα”, κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ