Στη βουλή η δικογραφία Ρουμελιώτη

Στη βουλή η δικογραφία Ρουμελιώτη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε για αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δικογραφία με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. 

Οι σχετικές καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ είχαν δημοσιευτεί στους «New York Times», όπου ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία, συμφωνώντας ουσιαστικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η επίμαχη δικογραφία αρχικά διαβιβάστηκε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ο τελευταίος με τη σειρά του, τη διαβίβασε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Ν.Παντελή.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης διαβίβασαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς η έρευνα τους «σκόνταψε» πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία προέκυψαν από την εξέταση των μαρτύρων.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων ο κ. Ρουμελιώτης κατέθεσε δύο φορές και φέρεται να επιβεβαίωσε τις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή είχε προειδοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου περί των προβληματισμών που επικρατούσαν στο ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα του οικονομικού προγράμματος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ