• Διαμαντοπούλου:Με λυπεί το ΠΑΣΟΚ

  5:14 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2012 5:14 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2012

  Διαμαντοπούλου: Με λυπεί το ΠΑΣΟΚ

  Αυτό το διάστημα η πρώην υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά από μια μικρή παραμονή στις ΗΠΑ επέστρεψε στην Αθήνα και ταυτόχρονα ετοιμάζει και πάλι τις βαλίτσες της για Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο που έχει προσκληθεί σε διάφορα διεθνή φόρα για μια σειρά ομιλιών και συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους.

  Το διάστημα που έλειπε εκτός Ελλάδας, παρακολουθούσε τα γεγονότα από απόσταση: υπάρχει ανάγκη μετά από τόσα χρόνια να δούμε τα πράγματα από την ιδανική τους απόσταση, να παρατηρήσουμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, το σωστό και το λάθος, τι κάναμε και τι δεν κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, φέρεται λέει η ίδια σε συνομιλητές της.

  Κάτι σαν εξομολόγηση, λένε αυτοί που την ξέρουν, γιατί η Άννα πλέον παρακολουθεί τα γεγονότα και τις εξελίξεις για τη χώρα της όχι ως φοιτήτρια – ακτιβίστρια με το κόκκινο Ντε Σε Βο της, αλλά ως άνθρωπος που πληροφορείται για το τι γίνεται και κυρίως για το τι θα γίνει στο μέλλον πανευρωπαϊκά, μιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται παντού και σε καίρια πόστα.

  Τη λυπεί το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι σήμερα. Αποφεύγει να μιλάει γι' αυτό, διότι στεναχωριέται. Συνομιλητές της λένε ότι η κ. Διαμαντοπούλου πιστεύει πως αυτό το διάστημα στο ΠΑΣΟΚ κινούνται όλα με μια υπερβολή. Μια υπερβολή προσωπικών συγκρούσεων: όλοι είναι εναντίον όλων. Ο Ραγκούσης με τον Βενιζέλο, ο Λοβέρδος, ο Κουκουλόπουλος, ο Πάγκαλος, όλοι με όλους… κοκ. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αίσθηση ότι κυριαρχεί μια προσωπική ατζέντα στελεχών που τσακώνονται μεταξύ τους, και όλα αυτά έχουν κουράσει τον κόσμο που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα.

  Όσον αφορά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, η πρώην υπουργός, διαπιστώνει από τις επαφές της, πως όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων ετών, δεν έγινε τίποτα το αξιοσημείωτο και δεν δημιουργήθηκε στην εξωτερική πολιτική της χώρας η εικόνα για το τι έχουμε πετύχει στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι κρίμα.

  Πηγή: egiakoumis.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα