Κάλεσμα Βρούτση στους κοιν. εταίρους

Κάλεσμα Βρούτση στους κοιν. εταίρους

 

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με επιστολή που απέστειλε σήμερα, κάλεσε τους προέδρους των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ), να συνεχιστεί ο τριμερής κοινωνικός διάλογος που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10.30 στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Σταδίου 29) η θεματολογία περιλαμβάνει:

α) την οριστικοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Συμφώνου Δράσης για την απασχόληση των νέων.

β) τις ρυθμίσεις για την οργανωτική ενσωμάτωση μέρους των σημαντικών κοινωνικών δραστηριοτήτων των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ.

γ) την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

δ) την έναρξη του έργου της Απλοποίησης της Εργατικής Νομοθεσίας.

Όπως δήλωσε, ο υπουργός Εργασίας:

«Η ανάγκη για νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και θα στηρίξουν τις απαραίτητες  δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, είναι σήμερα περισσότερο κρίσιμη από ποτέ. Ξεκινούμε μια νέα φάση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, η οποία θα επικεντρωθεί σε επείγοντα και ώριμα για αποφάσεις ζητήματα, προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ανέργων και την τόνωση της απασχόλησης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ