Ισότητα με νομοσχέδιο

Ισότητα με νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», το νομοσχέδιο για ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για την ίση μεταχείριση αυτοαπασχολούμενων γυναικών.

Κατά τη συζήτηση επί των άρθρων, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 6 που αφορά τη χορήγηση επιδόματος εγκυμοσύνης και μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, ζητώντας μεταξύ άλλων να οριστεί με σαφήνεια τόσο ο χρόνος όσο και το ακριβές ποσό. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή το υπερψήφισε.

Η ΔΗΜΑΡ, ζήτησε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, τονίζοντας ότι πρέπει να καθοριστούν με ακρίβεια οι όροι και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι όταν θα εξειδικευθεί με κοινή υπουργική απόφαση ο τρόπος χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους, θα συμπεριλαμβάνεται και η αγρότισσα.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, απαγόρευση οποιασδήποτε διάκρισης φύλων και η διασφάλιση από σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας, ενώ για την παρακολούθηση ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ