• Η Παπαρήγα για την Κύπρο

  5:22 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2012 5:22 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2012

  Η Παπαρήγα για την Κύπρο

  Η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ του ΚΚΕ, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, μετά τη συνάντησή της με τον υπόψηφιο πρόεδρο της Κύπρου Σταύρο Μαλά.

  Διαβάστε τη δήλωσή της:

  "Αναμφισβήτητα ήταν χρήσιμη και πολύ φιλική η συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου τον κ. Μαλά που στηρίζει το ΑΚΕΛ. Κάναμε μια αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στης οικονομίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Θεωρούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο. Ελπίζουμε ότι δε θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Θυμίζουμε όμως το εξής στους όψιμους αντιμνημονιακούς: Η κρίση είναι βαθιά, η κρίση φέρνει το μνημόνιο και βεβαίως το μνημόνιο χτυπάει τα λαϊκά στρώματα. Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης που σήμερα πλήττει την ευρωζώνη και που δυστυχώς θα βαθύνει ακόμα περισσότερο και δεν ξέρουμε και τι απρόβλεπτες συνέπειες θα υπάρξουν.

  Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και την προετοιμασία της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές και να σας πω και σα μια προσωπική εμπειρία παρακολουθώντας και εδώ και εκεί τις συζητήσεις. Όταν είναι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση και ενδιαφέρεται να κερδίσει την κυβέρνηση, δικαίωμά του βεβαίως, τότε γίνετε όψιμα αντιμνημονιακός για να το ξεχάσει μετά. Στην Ελλάδα έτσι έγινε. Δεν ξέρω πως θα παν στην Κύπρο δε θέλω να υπεισέλθω στα ιδιαίτερα αλλά είναι πολύ της μόδας το αντιμνημονιακό και το αντιμερκελικό. Κατά τη γνώμη μας ως ΚΚΕ αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ αντιμονοπωλιακό".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα