Και τώρα … εξωστρέφεια

Και τώρα … εξωστρέφεια

Ρεπορτάζ:Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, όπου και επιχειρήθηκε μία αποτίμηση της τελευταίας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στελέχη του κόμματος αργότερα, δήλωναν ικανοποιημένα από αυτή, δεδομένου ότι ο Φώτης Κουβέλης έρχεται πρώτος στη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (και όχι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, όπως έχει γίνει στο παρελθόν στην Αριστερά, με προσωπικότητες όπως ο Λεωνίδας Κύρκος ή ο Αλέκος Αλβανός), ενώ και η δημοτικότητα του κόμματος είναι εφάμιλλη του ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά του αποδεικνύονται – όπως εκτιμήθηκε – «ανθεκτικά».

Από τη συζήτηση απουσίαζε ο Ανδρέας Νεφελούδης, που απέστειλε επιστολή παραίτησης από τη θέση του υπευθύνου του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, η οποία και έγινε δεκτή από το Σώμα. Απών, ήταν και ο Βασίλης Ζορκάδης (δύο εκ των τριών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που ανήκουν στην «αριστερή μειοψηφία» του κόμματος) λόγω υποχρεώσεων εκτός Αθηνών.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ακόμα η στήριξη εκ μέρους του κόμματος στην προσπάθεια συντονισμού της κυβέρνησης, με τα ονόματα όμως αυτών που θα συμμετάσχουν στην αποφασισθείσα χθες τριμερή επιτροπή, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ να μην έχουν αποφασισθεί ακόμα. Η εν λόγω στελέχωση θα αποτελέσει αντίθετα ένα από τα θέματα συζήτησης της επόμενης συνεδρίασης του οργάνου, την προσεχή Τρίτη.

Τέλος, εκτιμώντας στην Αγίου Κωνσταντίνου ότι «κλείνει ένας κύκλος» με τη λήψη των τελευταίων μέτρων, μελετούν τώρα προτάσεις για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την πάταξη της διαφθοράς την «επόμενη μέρα». 

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ