Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων

 

Ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής η διανομή των τροφίμων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υπουργός, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, παρέδωσαν συσκευασίες τροφίμων (μακαρόνια και γραβιέρα), τα οποία χρησιμεύουν για τη σίτιση 200 και πλέον ατόμων που εξυπηρετούνται από το συσσίτιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η διανομή και των υπόλοιπων τροφίμων (ρύζι, φέτα, ελαιόλαδο). 

 

Ο κ. Τσαυτάρης και ο Πρωτοσύγκελλος πατήρ Μάξιμος επισκέφθηκαν τους χώρους του συσσιτίου κι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους, όλοι εθελοντές,  για τον αριθμό των ανθρώπων που καθημερινά επισκέπτονται το συσσίτιο της εκκλησίας, οι  οποίοι όπως τονίστηκε έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Η διανομή των προϊόντων ξεκίνησε αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ και οριστικοποιήθηκαν και οι λίστες με τους δικαιούχους, που ορίζουν οι 730 κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συνεργάζεται το ΥΠΑΑΤ.

 

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 835.000. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του  2013.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ