Μετά τη Σύνοδο η σύσταση της Επιτροπής

Μετά τη Σύνοδο η σύσταση της Επιτροπής

Επιβεβαιώνεται η δημιουργία επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης από πηγές τόσο της Ιπποκράτους όσο και της Αγίου Κωνσταντίνου.

Μετά τις συναντήσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων αποφασίστηκε ότι είναι “ώριμο” να συγκροτηθεί μία τέτοια επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους και των τριών κομμάτων. Η επιτροπή θα ασχολείται με αυτά τα θέματα, δηλαδή την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς επίσης και την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

 Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν την άλλη εβδομάδα, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής, να γίνει νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες συγκρότησης και λειτουργίας αυτής της επιτροπής.

Την ίδια στιγμή, και οι δύο πλευρές, τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και πηγές της Ιπποκράτους,  αρνούνται ότι συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού. Θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, αποτέλεσε μεταξύ άλλων, το επίμαχο e-mail της τρόικας με το οποίο ζητά επιπλέον 22.000 απολύσεις έως το 2014, κάτι που, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «έχει απορριφθεί από όλους» τους κυβερνητικούς εταίρους.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των οδικών αξόνων, των Ναυπηγείων, αλλά και θέματα που αφορούν στους ανάπηρους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι την περασμένη Παρασκευή είχε υπάρξει σχετική τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να προκύψει η σημερινή συνάντηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ