Πυρά Λοβέρδου σε Παπανδρέου-Σαμαρά

Πυρά Λοβέρδου σε Παπανδρέου-Σαμαρά

 

Βολές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου αλλά και της σημερινής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην Κόρινθο.

«Η χώρα μαστίζεται από μια πολυετή, ευρεία και επιθετική ύφεση, για την οποία δεν έκαναν τα αναγκαία ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως η ΝΔ προκάλεσε εκλογές με κύριο σύνθημα και πρόσταγμα την ανάπτυξη. Για ένα “νέο μίγμα” μιλούσαν, που ποτέ όμως δεν είδαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «αν δεν παλέψουμε αποτελεσματικά κατά της ύφεσης από αύριο το πρωί, τότε μπροστά μας έχουμε δύο ενδεχόμενα: είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ είτε θα μείνουμε ακόμη στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέδρος υπογράμμισε ότι «στις πρόσφατες εκλογές ο χώρος συγκέντρωσε ένα 20%. Στις χειρότερες στιγμές του. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι μεγάλη. Άγγιξε, πολλές φορές, το 50 %. Σήμερα περνά κρίση. Θα παλέψουμε, όμως, και θα την ξανακάνουμε μεγάλη».

«Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για ένα νέο πολιτικό σύστημα, νέα ή αναμορφωμένα πολιτικά κόμματα, νέα νοοτροπία και αδιαπραγμάτευτο πατριωτισμό», υπογράμμισε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι στους δημαγωγούς και τα ψεύδη και σε εκείνα τα δημαγωγικά πολιτικά μορφώματα που υποστηρίζονται από πολίτες και δυνάμεις, αδιαφορώντας για την Ελλάδα και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της. Όχι, λοιπόν, στα ψεύδη, όχι στη δημαγωγία, όχι στην αδιαφορία για την οικονομία, δηλαδή για τη ζωή των ανθρώπων, όχι στην παραμέληση της πατρίδας και των θεμάτων της λόγω κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρος.

 

Πηγή: egiakoumis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ