Υπάλληλοι Βουλής:Άδικο το μέτρο

Υπάλληλοι Βουλής:Άδικο το μέτρο

 

«To μέτρο είναι άδικο»,  λένε οι υπάλληλοι της Βουλής, αναφερόμενοι στις συνέπειες που έχει για τους ίδιους η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 «Και αυτό γιατί καταργεί μόνο σε εμάς την προστασία που έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον νόμο Λοβέρδου σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010, αλλά συνέχισαν να εργάζονται μπορούν, ακόμα και αν βγουν στη σύνταξη σήμερα να πάρουν τις συντάξιμες αποδοχές που ίσχυαν το 2010 και όχι τις μειωμένες που ισχύουν σήμερα».

Για παράδειγμα ένας υπάλληλος της Βουλής που είναι σήμερα 61 ετών με προϋπηρεσία 29,5 χρόνια που βάσει του νόμου Λοβέρδου θεμελίωσε δικαίωμα συνταξιοδότησης αν δεν βγει στη σύνταξη πριν την 1/1/2013 θα πρέπει να εργαστεί άλλα 6 χρόνια για να συμπληρώσει τα 67 έτη όπως προβλέπει η τελευταία ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου.

Μοιραία η ρύθμιση θα οδηγήσει «στην έξοδο» μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται  κοντά στη σύνταξη,  οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι διευθυντικά στελέχη ή προϊστάμενοι τμημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει τροπολογία που θα επηρεάσει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους, οι αποχωρήσεις ξεπέρασαν τις 60.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ