Αντιμέτωπος με τους δήμους

Αντιμέτωπος με τους δήμους 

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

«Όμηροι» των δημάρχων καθίστανται οι φορολογούμενοι με τη θηλιά της κυβέρνησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Μέτωπο με τους «σκληρούς» του Μπαλασόπουλου ανοίγει ο Σαμαράς για να πάει «με καθαρό γήπεδο στο Eurogroup». 

Όλα για όλα τα παίζει πλέον ο Πρωθυπουργός προκειμένου η Ελλάδα να μην αφήσει καμία χαραμάδα αμφισβήτησης στο αυριανό Eurogroup από το οποίο φιλοδοξεί να λάβει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. 

Τόσο ο Γ. Στουρνάρας όσο και ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Π. Τσακλόγλου έχουν ήδη ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι την Τρίτη, οι εκκρεμότητες θα κλείσουν και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα έχουν υπογραφεί από τους υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου η Ελλάδα, όπως λένε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, «να πάει με καθαρό το γήπεδο στο Eurogroup». 

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποκάλυψε χθες το Real.gr αποτελεί μία δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια δημάρχων και διοικητών ΔΕΚΟ οι οποίοι ωστόσο με κάθε απόκλιση των στόχων θα «φορτώνουν» τις αστοχίες στις πλάτες των φορολογουμένων. 

Με δεδομένο ότι οι δήμοι έχουν αποδειχθεί εκ των πρωταθλητών της κακοδιαχείρισης και των οικονομικών προβλημάτων, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών πολύ δύσκολα θα πιάσουν τους υψηλούς στόχους του προγράμματος προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση των φόρων που επιβάλουν στους δημότες τους. 

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε εξαντλητικές συνομιλίες χθες με όλους σχεδόν τους υπουργούς που εμπλέκονται με τις πράξεις, ανοίγει ένα μεγάλο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας σε μία προσπάθεια να κερδίσει «πόντους» και ενόψει της κατάληξης που φαίνεται πως θα έχει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αφού ΔΝΤ και Ευρωπαίοι καταλήγουν σε μεσοβέζικη συμφωνία που εν τέλει θα αφήσει τους πάντες περίπου ικανοποιημένους. 

Στο Μαξίμου προετοιμάζονται πολιτικά και επικοινωνιακά για μία πολυεπίπεδη αντιπαράθεση εντός και εκτός βουλής με τους «σκληρούς» συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ του κ. Μπαλασόπουλου –συνδικαλιστές οι οποίοι ελέγχονταν οριζοντίως από το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι πρωταγωνίστησαν τόσο στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης όσο και στο πρόσφατο happening στο κέντρο της Αθήνας με τους εργαζομένους ντυμένους ως χιτλερικούς αξιωματικούς. 

Ήδη στο χορό των αντιδράσεων έχουν μπει και αρκετοί περιφερειάρχες οι οποίοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το προσωπικό προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και δεσμεύονται μάλιστα ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην… εξασφάλιση της πληρωμής όλου του προσωπικού. 

Το υπουργείο Διοικητικής Μετταρύθμισης επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με μπαράζ… ενημερωτικών σημειωμάτων που «υπόσχονται» ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ωστόσο, στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η τρόικα δεν απέσυρε ποτέ το αίτημά της για απολύσεις στο δημόσιο. Άλλωστε όπως αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση, το υπουργείο δεν «ελέγχει» κανέναν από τους συνδικαλιστικούς θύλακες του κ. Μπαλασόπουλου. 

Από σήμερα κιόλας ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μπαράζ απεργιών και καταλήψεων σε δημοτικά κτίρια και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ και με την αξιωματική αντιπολίτευση στα «κάγκελα» αφού ο κ. Τσίπρας επενδύει πολιτικά στις κινητοποιήσεις έχοντας ήδη υποσχεθεί κατάργηση όλων των μέτρων με ένα μόνο άρθρο.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ