• ΔΗΜΑΡ:Δόση και θετικές ρυθμίσεις

  1:59 μμ, Κυριακή 18 Νοε 2012 1:59 μμ, Κυριακή 18 Νοε 2012

  ΔΗΜΑΡ:Δόση και θετικές ρυθμίσεις

  «Η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. σχολιάζοντας το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης.

  «Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών. Η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος να καταστεί βιώσιμο και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να στηριχθεί χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική χειροπιαστή προοπτική για το τέλος της λιτότητας, την έξοδο από την κρίση και τη στροφή στην ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

  Για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι αναγκαία «η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης».

  «Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου», καταλήγει η ΔΗΜ.ΑΡ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα