ΔΗΜΑΡ:Δόση και θετικές ρυθμίσεις

ΔΗΜΑΡ:Δόση και θετικές ρυθμίσεις

 

«Η εκταμίευση των δόσεων για το 2012  πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. σχολιάζοντας το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης.

«Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού  φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών. Η εκταμίευση των δόσεων για το 2012  πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος να καταστεί βιώσιμο  και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να στηριχθεί χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού. Η ελληνική κοινωνία  πρέπει να  αποκτήσει μια πειστική χειροπιαστή προοπτική για το τέλος της λιτότητας, την έξοδο από την κρίση και τη στροφή στην ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι αναγκαία «η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση  του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης».

«Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου», καταλήγει η ΔΗΜ.ΑΡ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ