Βρούτσης:Σταθερός ο κατώτατος μισθός

Βρούτσης:Σταθερός ο κατώτατος μισθός

Σταθερός έως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το 2016, θα παραμείνει ο κατώτατος μισθός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.

Ο υπουργός Εργασίας, ανοίγοντας το πρωί τις εργασίες του 2ου ετήσιου συνεδρίου LABOR & INSURANCE με θέμα, «Αγορά Εργασίας: Πώς θα Συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη;», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, εκτίμησε ότι το 2013 ο κοινωνικός προϋπολογισμός (κρατικές δαπάνες για συντάξεις- επιδόματα, κλπ) θα εμφανίσει για πρώτη φορά πλεόνασμα, της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να διαχέονται οι ρυθμίσεις που θα συμφωνούνται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ως όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Ενώ, αναγνώρισε, ότι τα μέτρα είναι δύσκολα καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μέτρα 60 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 30% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος» (ΑΕΠ).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ