“Η Ε.Ε. ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής”

“Η Ε.Ε. ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής”

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται συνένοχη «στην άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού στην Ελλάδα» επισημαίνει ο βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),  Andrej Hunko.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει  την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης με την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων κράτησης. Οι ρατσιστικές καταστολές είναι συνδεδεμένες  με την πολιτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα από τη Γερμανία για λιγότερους μετανάστες» δήλωσε ο Andrej Hunko, μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Σε απάντηση της εν λόγω ερώτησης του κ. Hunko, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι «η Ελλάδα λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορα ταμεία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  της Ελλάδας για  τη μεταρρύθμιση του ‘ασύλου’ και τη διαχείριση της μετανάστευσης έχει συζητηθεί κατά τις συνεδριάσεις των υπουργών εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Andrej Hunko από την πλευρά του, σχολίασε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δείχνει μόνο την αυταρχική πλευρά της στην οικονομική κρίση, αλλά υπαγορεύει μια σκληρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Ασκεί επιπλέον πίεση στην κυβέρνηση για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη μετανάστευση.

Τα μέτρα που επέβαλε η ΕΕ καλλιεργούν έναν αυξανόμενο ρατσισμό -γεγονός που εκμεταλλεύεται το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, διώκοντας μετανάστες με τη σιωπηρή αποδοχή της αστυνομίας».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ