Συνεδρίασαν οι ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασαν οι ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Ανάπτυξης και Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Γιάννη Μανιάτη. Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής στις 22 Νοεμβρίου 20112.

Κύρια θέματα, ήταν το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. 2014-2020 και η πολιτική διεύρυνση της Ε.Ε. (Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία). Ο κ. Κούρκουλας, ανάμεσα σε άλλα, παρατήρησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκεται σε καλή θέση στα ανταγωνιστικά προγράμματα της έρευνας και τεχνολογίας. Τάχθηκε κατά των περικοπών στα αγροτικά προγράμματα και τα προγράμματα κοινωνικής συνοχής, ενώ χαρακτήρισε «επανάσταση» την υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης που αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013, αφού αποτελεί εγγύηση των καταθέσεων σε όλες τις Τράπεζες.

Ο  Γιάννης Μανιάτης, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μεγαλύτερης ευελιξίας και λιγότερης γραφειοκρατίας στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Οι βουλευτές έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Υφυπουργό και κατέθεσαν προτάσεις για τη βελτίωση των όρων των προγραμμάτων που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην κατεύθυνση του ΕΣΠΑ προς αναπτυξιακές – παραγωγικές δομές και βελτίωση της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ