Ανασχηματισμός ή εκλογές;

Ανασχηματισμός ή εκλογές είναι οι δυο πιθανές κινήσεις της κυβέρνησης μόλις επιτευχθεί η εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με τον Real Fm, η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο του ανασχηματισμού, καθώς έχει γίνει ήδη μία πρώτη κουβέντα του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Απομένει η συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον Φώτη Κουβέλη.

Ωστόσο, κανείς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει το εκλογικό σενάριο, θέτοντας το ερώτημα αν η καλύτερη εξέλιξη μετά την εκταμίευση της δόσης είναι ο ανασχηματισμός ή η προσφυγή στις κάλπες με το δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας».

Ο Πρωθυπουργός θα έχει όλη τη δυναμική μετά την εκταμίευση της δόσης να πραγματοποιήσει ανασχηματισμό, με τη «σφραγίδα» της νέας πολιτικής του. Τα διλήμματα ωστόσο είναι πολλά, όπως για παράδειγμα πότε θα γίνει, ποια θα είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κυβερνητικό σχήμα, αν θα μετάσχουν ως αντιπρόεδροι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης και ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα η επιτροπή που συζητά σήμερα εκ μέρους των τριών αρχηγών, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Σταμάτη, τον Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, θα συνεχίσει τις συζητήσεις και θα θεσμοθετηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ