H Nτόρα Μπακογιάννη στο CNN

H Nτόρα Μπακογιάννη στο CNN

Mήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων γιατί η Ελλάδα χρειάζεται τώρα το σύνολο της δόσης, στέλνει με συνέντευξή της στο CNN η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Ό,τι χρειάζεται πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα. Οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο”, τονίζει, προσθέτοντας: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο αυτά τα χρήματα του πακέτου διάσωσης, γιατί έπρεπε να τα είχαμε χθες, έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Ιούνιο”.

“Ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην καθυστερούν. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων. Χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε το σύνολο της δόσης και το χρειαζόμαστε τώρα”, επαναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και εξηγεί ότι σε αυτό συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ωστόσο είναι αδύνατον να γίνουν όσα προτείνει: “Η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ’ ο,τι προέβλεψε ο οποιοσδήποτε στην Τρόικα, έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, σε αυτό συμφωνώ με τον Τσίπρα, το πρόβλημα με τον κύριο Τσίπρα όμως, είναι πως πιστεύει ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να γυρίσουμε στην προτεραία κατάσταση, πριν 3 χρόνια δηλαδή, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή αλλαγή. Αυτό δεν είναι δυνατόν”, λέει χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μπακογιάννη είναι κατηγορηματική αναφορικά με το εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. “Φυσικά, γι’ αυτό παλέψαμε πολύ σκληρά”, τονίζει, και προσθέτει: “Δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν γι’ αυτό ακριβώς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός στόχος να μείνουμε στην ευρωζώνη. Κατανοούμε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του ευρώ από γεννήσεως του και έδειξε ότι το ευρώ δεν ήταν προετοιμασμένο για μια τέτοιου είδους κρίση. Από αυτή λοιπόν την κρίση πρέπει να διδαχθούμε. Χρειαζόμαστε νέα μέσα στην Ευρώπη, χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης, περισσότερη αλληλεγγύη, χρειάζεται πιο άμεση λήψη αποφάσεων. Αυτό πιστεύω πως είναι το δίδαγμα για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την κρίση”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ