Τσίπρας: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Τσίπρας: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

«Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ότι «Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας. Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας». Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα,  «πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι».

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι οι πλούσιοι που «έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία και οι λίστες με τους καταθέτες στην Ελβετία, όπως η λίστα Λαγκάρντ κρύβεται στα συρτάρια των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στη συνέχεια πως δεν θέλει να συνεχιστεί το πρόγραμμα γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη ζητώντας ταυτόχρονα και μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος.

«Διεκδικούμε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό

Διεκδικούμε μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953, όταν διαγράφηκε το 50% του χρέους της Γερμανίας», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ