Τι θα πει σήμερα ο Σαμαράς

Τι θα πει σήμερα ο Σαμαράς

Οι εξελίξεις γύρω από την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τελευταία ημέρα συνεδρίασης της βουλής για τον προϋπολογισμό. Ο Πρωθυπουργός λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες και τις επαφές που θα έχει με Μπαρόζο και Ρομπάϊ θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους βουλευτές αλλά και την κοινή γνώμη πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα 31 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς τώρα δεν υπάρχει το άγχος της ψηφοφορίας όπως συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη. Ο Προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία. Θα τον υπερψηφίσουν και αρκετοί από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σχολιάσει και τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης που υποστήριξε ότι οι μνημονικοί υπουργοί θα έχουν την τύχη του Αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη.

Επίσης θα επιτεθεί προσώπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τονίσει πως θα πρέπει να υπάρξει λύση πακέτο για την χώρα μας. Δόση, επιμήκυνση και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα… Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής δίνοντας το στίγμα για την βραδινή του ομιλία στην βουλή.

Απευθυνόμενος, δε, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «σε αυτή την δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού. Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας».

Ανάλογη θα είναι η στάση που θα κρατήσει ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ μετά το παρών που ψήφισαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές – εκτός από δύο – στο πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα επαναλάβει την στήριξη του στην κυβέρνηση και θα τονίσει την αναγκαιότητα της εκταμίευσης της δόσης.

Απαντήσεις σε υψηλούς τόνους θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τα όσα είπε σε Γερμανική εφημερίδα. Όσον αφορά τις δηλώσεις Παναγούλη επισήμως πήρε αποστάσεις η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης. Θα κατηγορήσει τους τρεις αρχηγούς ότι «εμπαίζουν» τον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο καθώς όπως θα υποστηρίξει, τα μέτρα ψηφίστηκαν «άρον – άρον» μέσα σε μία μέρα σε ένα άρθρο προκειμένου να πάρει η χώρα τα 31 δισ. ευρ.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ