Παναγιωτόπουλος:Διεξάγουμε οικονομικό πόλεμο

Παναγιωτόπουλος:Διεξάγουμε οικονομικό πόλεμο

Η χώρα “διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε”, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της βουλής.

Υπογραμμίζοντας ότι η “κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο”, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει σταθεροποιήσει το δημοσιονομικό της πλαίσιο και στη συνέχεια να αναδείξει το ότι αποτελεί χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας.”Αυτό είναι το γεωστρατηγικό μας πλεονέκτημα, που πρέπει να πουλάμε ακριβά και σε όλους”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ανέφερε ότι ανέρχονται στα 517 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 80 εκατ. ευρώ είναι λειτουργικά έξοδα (κλείσιμο 55 στρατοπέδων και 15-19 κέντρων νεοσυλλέκτων, απόσυρση 47 αεροσκαφών, 11 πλοίων παλαιού τύπου, μείωση κατά 30% του αριθμού των νεοσυλλέκτων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και 10-15% του αριθμού των ανωτέρων αξιωματικών), 104 εκατ. ευρώ αποτελούν ακυρώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και 333 εκατ. ευρώ, “κούρεμα” σε υπάρχοντα εξοπλιστικά προγράμματα -“χωρίς πάντα να θίγεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων”, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, αναφορικά με τις μειώσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτές θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 7%, με την κυβέρνηση να προσπαθεί, ώστε οι περικοπές να είναι μικρότερες στους νέους αξιωματικούς και τους μικρότερους βαθμούς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ