Κατακεραύνωσε το ν/σ η αντιπολίτευση

Κατακεραύνωσε το ν/σ η αντιπολίτευση

Την κάθετη διαφωνία τους στο πολυνομοσχέδιο διατύπωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης που γίνεται στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής.

“Μας εξευτελίζετε και μόνο που μας ζητάτε μέσα σε λίγες ώρες να διαβάσουμε και να συζητήσουμε 800 σελίδες νομοσχεδίου”, τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της φιλελευθεροποίησης του προϊόντος των αγορών και της εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο οι “απορρυθμίσεις” θα οδηγήσουν σε νέα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση. “Είστε εναντίον του κόσμου της εργασίας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και συνεχίζετε μια οικονομική πολιτική που θα κατεδαφίσει το κοινωνικό κράτος και θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση σε 3 ή 6 ή 7 μήνες”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση τον λαό, επεσήμανε από την πλευρά του ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

“Τα μέτρα μας καταδικάζουν σε μεγαλύτερη ανεργία και δεν θα είναι τα τελευταία. Ότι συνέβη τα προηγούμενα τρία χρόνια θα συμβεί και τώρα”, υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπρόσθετα μέτρα πριν από το τέλος του 2013 καθώς όπως εκτίμησε δεν θα βγαίνουν τα νούμερα του νέου προϋπολογισμού.


“Χτυπάτε με τσεκούρι τις συντάξεις, τα δώρα, τους μισθούς. Τσακίζετε τους αγρότες, μειώνετε τις συντάξεις του ΟΓΑ”, είπε ο ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος καταγγέλλοντας ότι με τις “διευκολύνσεις που παρέχονται για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η κυβέρνηση συμπαρασύρει τους μισθούς στην κατακρήμνιση”. Πρέπει ο λαός να αντιπαρατεθεί σε αυτή τη στρατηγική που μειώνει την τιμή της εργασιακής δύναμης και καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

 

Η Χρυσή Αυγή  δήλωσε πως εάν το νομοσχέδιο δεν ερχόταν σε ένα άρθρο, ενδεχομένως σε κάποιες διατάξεις να συμφωνούσε.

“Αντί στην περίοδο της κρίσης να προστατευθεί ο εργαζόμενος, εσείς παίρνετε ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον ελεύθερο ανταγωνισμό”, ανέφερε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και συμπλήρωσε: “Λειτουργείτε στην πεπατημένη που σας ορίζουν οι ισντρούχτορες των διαφόρων λεσχών”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ