Καμίνης:Όχι στον τρόμο της Χρυσής Αυγής

Καμίνης:Όχι στον τρόμο της Χρυσής Αυγής

 

 

Ενάντια στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι απλή παραβίαση των νόμων και των κανόνων. Είναι μια επιχείρηση αμφισβήτησης της ανθρώπινης αξίας. Η Χρυσή Αυγή με τις επιθέσεις της επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στην ελληνική κοινωνία τον τρόμο. Έχουμε χρέος να μην το επιτρέψουμε».

 

Ο Γιώργος Καμίνης πρόσθεσε ότι ο δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία για μέτωπο απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό «με τις δημοκρατικές αξίες και τις ιδέες μας», όπως σημείωσε.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε ενάντια στα φαινόμενα λογοκρισίας και των διώξεων δημοσιογράφων. Στο ψήφισμά του σημειώνει ότι «διαμαρτύρεται για τα αλλεπάλληλα φαινόμενα λογοκρισίας και τις κάθε μορφής διώξεις δημοσιογράφων που πλήττουν την ελευθερία του επώνυμου δημόσιου λόγου και της σκέψης, τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις άδειες -διάρκειας ενός έτος- που δίνονται σε καταστηματάρχες της περιοχής της Ομόνοιας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, έως ότου ξεκινήσουν τα έργα πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει σε διαπαραταξιακή επιτροπή την έναρξη διαλόγου με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ανανέωσης των δίμηνων συμβάσεων των συμβασιούχων της Εταιρείας Μηχανοργάνωσης του δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ