Στουρνάρας:Περιμένω απάντηση

Στουρνάρας:Περιμένω απάντηση

 

Επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογο του απέστειλε στα μέσα Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τον οποίο ζητά να σταλεί στην Ελλάδα η «λίστα Λαγκάρντ», που έχουν οι γαλλικές αρχές στα χέρια τους, σχετικά με Έλληνες που είχαν καταθέσεις σε Ελβετική Τράπεζα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα πάρει απάντηση.

 

Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στη οποία κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με το τι γνωρίζει για την επίμαχη λίστα.

 

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από τη διασταύρωση στοιχείων στη λίστα με τους πάνω από 54.000 έλληνες που έβγαλαν περισσότερα από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό εμφανίζονται να μην δικαιολογούνται οι καταθέσεις τους από τα εισοδήματα τους και τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές και θα κληθούν να τα δικαιολογήσουν ή να πληρώσουν.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας, του οποίου η ακρόαση συνεχίζεται στην Επιτροπή, ανέφερε:

 

– Ίσως η πιο χρήσιμη λίστα είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό. Έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις των στοιχείων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα για τις καταθέσεις που είναι πάνω από 100.000. Τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές με τις οποίες θα καλούν αυτούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους οι καταθέσεις τους ή να πληρώσουν ή να τα δικαιολογήσουν.

 

– Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα, ούτε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

 

– Δεν είχα κανένα έναυσμα νωρίτερα. Πρώτη φορά έμαθα περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε ο σχετικός θόρυβος και ερωτήθηκα από τους «Φαϊνάσιαλ Τάιμς» για το θέμα.

 

– Μέσα Οκτωβρίου, έστειλα επιστολή στον Γάλλο ομόλογο μου ζητώντας του να σταλεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.

 

– Ρώτησα το ΣΔΟΕ αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής της λίστας και μου απάντησαν αρνητικά.

 

– Με επιστολή του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με ρώτησε αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης και του απάντησα αρνητικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ