Ερώτηση Τσίπρα για τη λίστα

Ερώτηση Τσίπρα για λίστα Λαγκάρντ

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ στην «ώρα του πρωθυπουργού» καταθέτει το πρωί σήμερα ο Αλ. Τσίπρας. Την κατάθεση της ερώτησης προαννήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συνέντευξής του στη Real news το Σαββατοκύριακο:

«Πριν από ο,τιδήποτε, πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Θα τον καλέσω να το κάνει στην ώρα του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μια αισχρή κοροϊδία σε έναν λαό που ματώνει για να βγάλει πέρα τη ζωή του. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ούτε ξέρουν τι λένε. Ενώ έκρυβαν τη λίστα, τώρα προσπαθούν ανεπιτυχώς να τα ρίξουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες» δήλωσε μεταξύ άλλων στη Real news ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου θεωρεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ, επιδιώκοντας να μεταφέρει την ευθύνη όχι μόνο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά στον πρωθυπουργό. Κυρίως, πάντως, επιδιώκει να αποδώσει τους έως τώρα χειρισμούς και την «απώλεια» της λίστας Λαγκάρντ ως «συναλλαγή» συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με τη διαπλοκή και δη με συγκεκριμένο μεγαλοεκδότη.

«Εντός της εβδομάδας η συζήτηση για την Εξεταστική»

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πάντως, πετάει το γάντι στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, από τον οποίο απαιτεί να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας η συζήτηση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, είναι αποφασισμένη σε διαφορετική περίπτωση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής. Σε σχετική ερώτηση, μάλιστα, της Real news για τη δήλωσή του περί πρότασης μομφής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά: «Η δήλωσή μας ισχύει απολύτως και εμφατικά. Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να γίνει μέσα στην εβδομάδα».

Το θέμα της Εξεταστικής τέθηκε μετ’ επιτάσεως στην τελευταία σύσκεψη των Προέδρων, με τον Ευ. Μεϊμαράκη να δεσμεύεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θα ρωτήσει τους τρεις αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και θα απαντήσει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου αναμένουν σήμερα την απάντηση.

Παπακωνσταντίνου: Ναι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Real news μέσω της οποίας λέει «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για το Μνημόνιο. «Να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Να γίνει η Εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί να λένε διάφοροι στον κόσμο ότι υπήρχαν μαγικές λύσεις που εμείς δεν επιλέξαμε. Να φανεί γιατί έφτασε η χώρα μέχρι εδώ και ποιος ευθύνεται για όσα παραλάβαμε το 2008» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ