Δένδιας:”Με ανησυχεί η ρατσιστική βία”

Δένδιας:”Με ανησυχεί η ρατσιστική βία”

 

Δύο μήνες πριν κατατεθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για σύσταση τμημάτων και γραφείων αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ανησυχεί και ο ίδιος για το εν λόγω φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, θα δημιουργηθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα τα θύματα ρατσιστικής βίας να καταγγέλλουν περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων. 

Σχετικά με την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία δημοσίευσε άρθρο για βασανιστήρια σε κρατούμενους στη ΓΑΔΑ, ο υπουργός τόνισε ότι η υπόθεση εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανατίθεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η επεξεργασία των καταγγελιών που αφορούν σε αστυνομική βία κατά αλλοδαπών.

Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «ο πολιτικός προϊστάμενος δεν υποχρεούται να γνωρίζει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Σε περίπτωση όμως παρέκκλισης δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ