Βελτίωση του πακέτου ζητά το ΠΑΣΟΚ

Βελτίωση του πακέτου ζητά το ΠΑΣΟΚ

Προσπάθειες για την απάλειψη ή βελτίωση κρίσιμων σημείων καταβάλει το ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο των εργασιακών, λένε κύκλοι της Ιπποκράτους,  όχι, όπως επισημαίνουν γιατί αυτό θα  διευκολύνει  τη ΔΗΜΑΡ να συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία –που κι αυτό είναι σημαντικό- αλλά γιατί επί της ουσίας μια τέτοια προσπάθεια είναι αναγκαίο να γίνει.

“Ήδη έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις και η προσπάθεια συνεχίζεται, όχι στους εσωτερικούς συσχετισμούς και στα παιχνίδια των επικοινωνιακών εντυπώσεων, αλλά στις δύσκολες συζητήσεις με τους διεθνείς συνομιλητές της χώρας”, αναφέρουν.

 

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, λένε, είναι μεταξύ άλλων να βελτιωθεί εσωτερικά το πακέτο των μέτρων ώστε να έχει όσο γίνεται πιο ευδιάκριτα  αναλογικό χαρακτήρα, ιδίως ως προς τις συντάξεις και τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις. Ενώ συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην διασφάλιση βιωσιμότητα του χρέους, καθώς θεωρούν ότι είναι το σημείο από το οποίο θα κριθεί η αξιοπιστία του πακέτου, γιατί η βιωσιμότητα είναι αυτή που θα καταστήσει το πακέτο πραγματικά το τελευταίο.

 

Στην Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν στρατηγικό και εγγυητικό το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε σχέση με την πολιτική σταθερότητα, όσο και για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εθνικής γραμμής. Και τονίζουν ότι από τώρα μέχρι την οριστική έγκριση του νέου πλαισίου από το Eurogroup θα κριθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που μπορούν να μετατρέψουν ένα πακέτο δημοσιονομικών μέτρων σε ένα ολοκληρωμένο σχήμα που διασφαλίζει την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Αναφέρουν επίσης ότι η δημόσια αναφορά εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον επίμαχο ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό, με την διαρροή του non paper, έχει ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας  και κάνουν λόγο για ουσιαστική επιβεβαίωσή του από γερμανικής πλευράς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ