Βενιζέλος: Μη διευκολύνουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Βενιζέλος: Μη διευκολύνουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ.

 

Την αντίθεσή του σχετικά με μία ενδεχόμενη διευκόλυνση της ΔΗΜ.ΑΡ, ώστε να μην ψηφίσει τα εργασιακά, εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ότι αφορά το ευρύτερο πακέτο των μέτρων, το οποίο σύμφωνα με τον Real Fm, φοβίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δε δέχεται σε καμία περίπτωση να πάει στο νομοσχέδιο στη Βουλή σε δύο άρθρα. Όπως τονίζει ο κ. Βενιζέλος δε γίνεται να διευκολυνθεί ο Φώτης Κουβέλης, τη στιγμή που και ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αποχωρήσει για την Ουάσινγκτον, έκανε έναν γύρο τηλεφωνημάτων σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Επικοινώνησε δυο φορές με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και με τον Γιάννη Παναγόπουλο, ώστε να γνωρίζει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών απέναντι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Επίσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., όπου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε ότι έτσι όπως είναι τα μέτρα, δεν θα τα ψηφίσει.

Στην συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι ο Περικλής Τσακλόγλου, πρέπει να πάει στο Euroworking Group, λέγοντας στους εταίρους ότι δεν έχουμε συμφωνήσει, καθώς υπάρχει ένας κυβερνητικός εταίρος που αντιδρά. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Τσακλόγλου δεν πρέπει να διαμηνύσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει συμφωνία, σε μία προσπάθεια να κερδίσει λίγο χρόνο. Και αυτό γιατί ξέρει ότι αν ψηφίσει μόνο το κόμμα του με τη Νέα Δημοκρατία τις αλλαγές στα εργασιακά, την επόμενη μέρα, οι απώλειες θα είναι τεράστιες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ